Advaita Vedanta.......................

Meditatieve Hatha Yoga op basis van de Advaita Vedanta filosofie, met projecten uit de

Jin Shin Jyutsu

Advaita Vedanta werd in de jaren 60-70 in Nederland geintroduceerd door Wolter Keers. Leraren die veel betekend hebben voor de verspreiding van de Advaita Vedanta waren : Alexander Smit en Douwe Tiemersma.

Hatha Yoga is in het Westen de meest bekende vorm van yoga en heeft het werken met en aan het lichaam als uitgangspunt. Inmiddels zijn er een groot aantal vormen van Hatha Yoga.  

Meer over mijn werkwijze /yoga/werkwijze


Yoga, voor wie is dat?

Yoga is zeker niet alleen maar iets voor de jonge generatie, ook op latere leeftijd heeft de yoga u veel te bieden.


Yoga, de praktijk;

De lessen omvatten:

* diverse ademhalingsoefeningen

* het versoepelen en verstevigen van de spieren door middel van eenvoudige oefeningen

* leren wat het verschil is tussen spanning en ontspanning

* eenvoudige massage oefeningen

* de lessen werken toe naar een totale ontspanning van alle aspecten van het Zelf (energetisch en mentaal). Hierin wordt in de les veel aandacht gegeven.


Yoga, waarom zou men yoga beoefenen?

Het beoefenen van Yoga verbetert de balans tussen lichaam en geest. Dit is van invloed op ons dagelijks leven. Yoga kan lichamelijke problemen verlichten of zelfs verhelpen. Yoga zorgt er voor dat de organen gezond blijven, de spieren soepel en de geest helder. De oefeningen vullen elkaar aan , houden u gezond en stimuleren daarmee de vreugde in uw leven.

In de les worden eenvoudige oefeningen gedaan, die voor iedereen uitvoerbaar zijn. De oefeningen bieden u inzicht in het functioneren van uw lichaam, maken u soepeler en energieker. U leert ontspannen om te gaan met uw lichaam. Het resultaat is dat u kunt beschikken over meer energie en levensvreugde.

De oefeningen geven u naast souplesse ook inzicht in uw lichamelijke en geestelijke fuctioneren.

Na de les wordt er een kopje thee gedronken en kunt u vragen stellen.

Aan het eind van elke les volgt er een ontspanning (meditatie), waarin verwezen wordt naar de sfeer van openheid. De openheid die geen tweeheid kent.

De zogenaamde non-dualiteit (a-dvaita)."